Esittelyssä pääkilpailujen osallistujat

Esittelyssä kaikki Turun Ponikuninkuusravien pääkilpailujen ponit. Ponin nimeä klikkaamalla pääset sen tarkempiin tietoihin, kuten kasvattaja- ja omistajatietoihin sekä kilpailuhistoriaan Mobiilihepassa.


PONIKUNINGAS

Olkijoen Oiva

Urallaan Olkijoen Oiva on ehtinyt voittaa 14 kertaa. Tänä vuonna ruuna on voittanut jo neljä kertaa ja parantanut omaa tasoitusennätystään. Olkijoen Oiva hylättiin liioista laukoista viime vuoden ponikuninkuuskilpailussa.

Annagaard Rhodos

Poni tunnetaan erinomaisena montéponina, se palkittiin vuoden 2021 parhaana lajissa. Tänä vuonna Annagaard Rhodos on kilpaillut useissa ponien suurkilpailuissa kuten MiniFinlandiassa ja Poni Suur-Hollola-ajossa.

Pirttirannan Carneval

Pirttirannan Carneval oli myös mukana Kaustisen ponikuninkuudessa, silloin ensimmäisellä osamatkalla tuli hylkäys liioista laukoista. Poni aloitti uransa 4-vuotiaana ja voitti peräti kahdeksan kertaa silloin, uran voittoihin lukeutuu myös Minimiljoonan voitto.

Bonobo

Bonobo on tänä vuonna sijoittunut kolmen parhaan joukkoon kuusi kertaa kymmenestä lähdöstä. Poni on menestynyt aiemminkin Ponikuninkuusraveissa, sillä se voitti Pikkukunkun vuonna 2018. Bonobo on myös MiniMansikka-ajon voittaja.

Teppo Terävä

15 vuoden ikään ehtinyt Teppo Terävä on raviratojen konkari. 146 startistaan poni on voittanut 20. Uran paras kausi on toistaiseksi ollut vuosi 2019, jolloin poni voitti peräti 10 kertaa. PonyExpressin Teppo Terävä on voittanut kaksi kertaa.

Mosso

Mosso saapuu Turkuun voitto allaan Kuopion raveista elokuun alussa. Poni on voittanut lähes neljäsosan kaikista lähdöistään. Mosso voitti Pikkukunkun Tampereen Ponikuninkuusraveissa vuonna 2020.

Yngve

Yngve siirtyi Suomen rekisteriin tänä vuonna ja on sen jälkeen kilpaillut sekä Suomessa että Ruotsissa. 18-vuotias ruuna on parantanut ennätystään tänä vuonna ja starttaa ensimmäisen kerran ponikuninkuudessa.

Skogsborgs Winnie

Skogsborgs Winnie oli viime vuonna Kaustisen ponikuninkuuskilpailussa mukana hakemassa kokemusta. Tänä vuonna ponin kanssa on saanut aloittaa oman ohjastusuransa peräti kaksi uutta poniohjastajaa. Oman valmentajansa Esther Ståhlin kanssa poni on juossut lähes ennätysvauhtiaan heinäkuussa.

Hietarannan Kasper

Hietarannan Kasper on parantanut roimasti ennätystään tänä vuonna ja on kilpaillut ahkerasti ponien suurkilpailuissa. Poni Suur-Hollola-ajossa ruuna sijoittui neljänneksi. Tänä vuonna poni on voittanut neljä kertaa.

Ekslätts TNT

Ekslätts TNT on parantanut tänä vuonna sekä tasoitus- että ryhmäennätystään. Vaikka poni ei ole tänä vuonna vielä voittanut, se on juossut avoimissa lähdöissä hienoja sijoituksia. Kouvolassa Ekslätts TNT sai pronssia Suomen mestaruudessa ja myös Mikkelin Pienmestaruudessa tuli kolmossija.

Jokimäen Citruuna

Jokimäen Citruunalla on lukuisia suurkilpailuvoittoja urallaan. Näihin voittoihin lukeutuvat muun muassa PoniKriterium ja PoniDerby. Lisäksi poni on voittanut kaksi kertaa ponikuninkuuskilpailun osalähdöt, mutta varsinainen titteli on vielä tavoitteena ponilla.

Pikku Humanteri

Pikku Humanteri saapuu Turkuun puolustamaan viimevuotista ponikuninkaan titteliä. Poni on jälleen tänä vuonna voittanut useita suurkilpailuja kuten Poni Suur-Hollola-ajon ja Pienmestaruuden. Myös PoniKriterium ja PoniDerby ovat lähtöjä, jotka ruuna on voittanut.

 

PONIKUNINGATAR

Zemafori

Zemafori on tänä vuonna tehnyt voitokkaan paluun kilparadoille usean vuoden tauon jälkeen. Tamma on ehtinyt kilpailla tänä vuonna neljä kertaa voittaen lähdöistään kolme. Aiemmalla urallaan Zemafori on voittanut muuan muassa PoniKriteriumin.

Smedens My Donna

Smedens My Donna saapuu neljän peräkkäisen voiton kanssa Turkuun kilpailemaan. Viime vuonna poni ei voittanut kertaakaan, mutta tänä vuonna voittoja on tullut jo seitsemän. Tamma on myös parantanut ennätystään useilla sekunneilla.

Savirannan Serafiina

Savirannan Serafiina on yksi Ponikuninkuusravien kaukaisimmista osallistujista, sillä sen kotirata on Tornio. Tänä vuonna poni on napannut kakkossijan Arctic Pony King -suurkilpailussa.

Tepsutti

Tepsutti on ollut jo useamman kerran mukana ponikuningatar-kilpailussa. Viime vuonna Tepsutti voitti neljä kertaa, tänä vuonna poni tavoittelee vielä kauden ensimmäistä ykköstään. Kakkossijoja sen sijaan on tältäkin kaudelta useampi.

Rondeletia Wilson

Rondeletia Wilson on uransa aikana menestynyt sekä kärry- että montelähdöissä. Tänä vuonna tamma on voittanut Uudenmaan Upein Poni -suurkilpailun. Saman kilpailun poni voitti myös viime vuonna. Lisäksi se on voittanut Villiponi-lähdön.

Zinco

Viime vuonna Zinco voitti Kaustisen Ponikuninkuusraveissa tavallisen lähdön. Tänä vuonna tamma on ensimmäistä kertaa mukana pääkilpailussa. Zinco on voittanut myös Kipinä Cupin finaalin viime vuonna.

Spike Comp

Spike Comp tunnetaan ponina, joka on hieman laukkaherkkä, mutta ravatessaan menestyy hienosti. Voittoja tammalla on 15 koko uransa aikana. Kesällä poni muutti Aino Salon valmennukseen. Urallaan se on voittanut useita suurkilpailuja kuten PoniChampionin ja Helsinki-ajon.

Brigatin Kaira Prinsess

Brigatin Kaira Prinsess on voittanut lukuisia suurkilpailuja uransa aikana. Voittoihin lukeutuvat muun muassa PoniKriterium, Mini Kainuu-ajo ja PonyExpress -suurkilpailut. Viime vuonna tamma sijoittui ensimmäisellä osamatkalla toiseksi, mutta laukkasi päätösmatkalla hylkäykseen.

Sannikon Rinsessa

Sannikon Rinsessa sai tänä vuonna pronssia montén Suomen mestaruudessa. Aiemmin kesällä tamma sijoittui toiseksi Poni Suur-Hollola-ajossa. Aiemmin urallaan poni on voittanut ponien Helsinki-ajon. Viime vuonna Sannikon Rinsessa sijoittui neljänneksi ponikuningatar-kilpailussa.

Ofelia

Ofelia on konkaritamma Ponikuninkuusraveissa, se on osallistunut useita kertoja ponikuningatar-kilpailuun. Tänä vuonna tamma on voittanut sekä Suomessa että Ruotsissa. Ofelia on voittanut urallaan Pikkuviulisti-kilpailun.

Aarteen Jenni

Aarteen Jennin kausi 2023 on ollut ponin uran paras. Se on voittanut tällä kaudella neljä kertaa ja sijoittunut kolmen parhaan joukkoon kymmenen kertaa. Tänä vuonna se on voittanut PoniEliitin ja parantanut molempia ennätyksiään.

Jokimäen Mindy

Jokimäen Mindy saapuu Turkuun suukilpailuvoitto allaan. Se voitti Riihimäki Poni Grand Prix’n viime sunnuntaina. Urallaan tamma on voittanut monta muutakin suurkilpailua kuten Poni Suur-Hollola-ajon ja Kipinä Cupin finaalin.

Emmeros Bambi

Emmeros Bambi on ponikuningatar vuosimallia 2019. Tänä vuonna poni on palannut parin vuoden kilpailutauolta uuden valmentajan Matilda Korven kanssa. Välissä Emmeros Bambi sai varsan vuonna 2021. Pitkällä urallaan tamma on ehtinyt voittaa 37 kertaa.

Saphira

Saphira on yksi menestyneimmistä monteponeista. Tänä vuonna se voitti jo seitsemännen Suomen mestaruutensa montessa. Kärrylähdöissäkin on uran aikana tullut paljon menestystä, viimeisimpänä ponien Tammer-ajon voitto elokuussa.

Euforia

Euforia on uransa aikana niittänyt menestystä sekä Suomessa että ulkomailla. Se voitti Kouvolan Kuninkuusraveissa Suomen mestaruuden. Aiemmin poni on voittanut muun muassa Mini Elitloppetin, MiniFinlandian ja monten Suomen mestaruuden.


PONIRUHTINAS

Hillshead’s Pride

Hillshead’s Pride osallistuu poniruhtinuuteen ensimmäistä kertaa. Turkuun se viimeisteli sijoittumalla neljänneksi Poni Riihimäki Grand Prix’ssa. Tänä vuonna ruuna on myös ehtinyt parantaa omaa autoennätystään.

Pejnarve Rom

Pejnarve Rom palasi kesäkuussa puolen vuoden tauolta ja on sen jälkeen kilpaillut neljä kertaa. Aiemmalta uralta ruunalla on yhteensä 12 voittoa, ja poni on menestynyt myös montessa hyvin. Montelähdöistä sillä on kaksi voittoa ja se on myös sijoittunut neljänneksi montén Suomen mestaruudessa vuonna 2018.

Tells Korpral

Tells Korpral on uransa aikana voittanut muun muassa B-ponien 5-vuotismestaruuden. Viime vuonna ori ei ollut mukana poniruhtinuudessa, mutta vuonna 2020 se osallistui kilpailuun Teivossa järjestetyissä Ponikuninkuusraveissa.

Coruscate Casper

Coruscate Casperilla on hurja voittoprosentti, se on voittanut yli puolet uransa lähdöistä. Viime vuonna se voitti kaikki seitsemän lähtöään, joihin lukeutui sekä kärry- että montelähtöjä. Voittojen listalle lukeutuu muun muassa B-ponien 4-vuotismestaruus.

Varane Wee

Varane Wee lukeutuu myös poniruhtinuuden erittäin voitokkaisiin osallistujiin. Se on voittanut 19 kilpailemastaan 32 lähdöstä. Keväällä Varane Wee voitti kolme kertaa peräkkäin. Poni on myös menestynyt suurkilpailuissa voittaen Pikkunäppärin ja 4-6v Kruunulähdön.

Bleckward C.C.

Bleckward C.C. kilpailee uransa parasta kautta. Viimeistelystartti Turkuun toi voiton ja muutoinkin voittoja on tänä vuonna ehtinyt kertyä jo viisi. Kesäkuussa ruuna oli myös toinen PoniEliitissä. Poni on voittanut uransa jokaisella kaudella vähintään kerran.

Hietarannan Joonatan

Hietarannan Joonatan lukeutuu poniruhtinas-kandidaattien konkareihin 17 vuoden iällään. Poniruhtinuudesta se on ollut kilpailemassa jo useampana vuonna. Viime vuonna poni sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi ollen ensimmäisellä osamatkalla kolmas.

Kålmans Scooby Doo

Kålmans Scooby Doo on kilpaillut paljon montelähdöissä ja tämän vuoden toinen voittokin on nimenomaan raviratsastuksesta. 17-vuotias konkariponi on ehtinyt kilpailla usean kauden ajan, paras kausi sillä on ollut vuonna 2010, kun poni voitti viisi kertaa.

Circo

Circo on poniruhtinas vuosimallia 2019, se voitti tittelin Joensuussa. Circo on myös voittanut muun muassa suurkilpailuista 4-vuotismestaruuden ja PoniDerbyn. Lisäksi se on ollut toinen monten Suomen mestaruudessa.

Charizard

Charizardilla on lukuisia suurkilpailuvoittoja urallaan. Se on muun muassa voittanut 5-vuotismestaruuden, Poni Stakesin ja Pikku Midnightin. Viime vuonna Charizard oli toinen ensimmäisellä osamatkalla ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Aidan Wee

Aidan Wee viimeisteli poniruhtinuuteen voittamalla ponien Riihimäki Grand Prix’n. Se on myös tänä vuonna parantanut autoennätystään. Aidan Wee on voittanut urallaan muun muassa PoniDerbyn ja Poni GLi Grand Prix’n.

Amor Dar

Amor Dar sijoittui viime vuonna poniruhtinuudessa toiseksi, ja voitti tuolloin ensimmäisen osamatkan. Tänä vuonna se ei ole vielä voittanut, mutta sijoittui kolmanneksi ponien Riihimäki Grand Prix’ssa. Saman kilpailun poni voitti viime vuonna.

Corall

Corall on ollut myös aiempina vuosina mukana poniruhtinuudessa. Suurkilpailuista Corall on voittanut Lappeenrannassa ajettavan Villiponi-kilpailun. Vuonna 2021 Corall oli toinen poniruhtinuudessa, silloin osamatkojen sijoitukset olivat toinen ja kolmas.

Kattedals Isse

Kattedals Isse on tänä vuonna sijoittunut toiseksi monten Suomen mestaruudessa ja kärryillä SM-lähdöstä tuli kuutossija. Suurkilpailuissakin poni on pärjännyt vuosien varrella voittamalla PoniDerbyn ja PoniEliitin. Kuopiossa 2018 poni voitti poniruhtinuuden avausmatkan, mutta laukkasi toisella osamatkalla hylkäykseen.

Rodden

Rodden kilpailee ensimmäistä kauttaan Suomessa. Aiemmin se on kilpaillut Ruotsissa ja Norjassa. Suomessa poni on ehtinyt voittamaan Mini Kultaloimen ja PoniEliitin. Lisäksi Rodden oli Suomen mestaruudessa kolmas.

PONIRUHTINATAR

Kiperän Kepponen

Kiperän Kepponen on viime vuosina menestynyt hienosti. Tänä vuonna se on voittanut kaksi kolmesta lähdöstään ja viime vuonna puolet lähdöistä päättyivät voittoon. Viime vuonna poni aloitti poniruhtinatar-kilpailun hienosti avausmatkan nelossijalla, mutta toisella osamatkalla tuli hylkäys laukoista.

Golden Sleipnir

Golden Sleipnir on voittanut tänä vuonna kaksi kertaa. Se on myös parantanut roimasti omaa ennätystään. Poniruhtinatar-kilpailussa tamma on mukana ensimmäistä kertaa Turun Ponikuninkuusraveissa.

Korall Trot

Korall Trot on tänä vuonna palannut radoille, oltuaan tauolla yli vuoden. Poni ei kilpaillut laisinkaan vuonna 2022. Tauolta palaaminen on onnistunut hienosti, sillä poni on parantanut ennätystäänkin tämän kesän aikana, viimeksi Ylivieskassa heinäkuun lopulla

Golden Fighter

Golden Fighter on tänä vuonna voittanut B-ponien uuden suurkilpailun Maxi Mansikka-ajon. Ponikuninkuusraveissakin on tullut menestystä, vuonna 2019 Golden Fighter voitti molempina päivinä Joensuun Ponikuninkuusravien oheislähdöissä.

Golden Contender

Golden Contender ei ole tänä vuonna vielä voittanut, mutta se on parantanut ennätystään kesän aikana. Kaustisen Pikkunäppäri-suurkilpailussa se nappasi arvokkaan kakkossijan. Ensimmäisen kerran 2 minuutin rajan poni alitti viime vuonna.

Dayzee Wee

Dayzee Wee sijoittui viime vuonna toiseksi poniruhtinatar-kilpailussa. Se voitti avausmatkan ja toisella matkalla se sijoittui toiseksi. Viime vuonna voittoja tuli viidestä lähdöstä, tänä vuonna Dayzee Wee on voittanut kerran.

Tejas Klarita

Tejas Klarita alitti Kouvolan Suomen mestaruus -lähdössä ensimmäisen kerran 1.50-rajan. Samalla ennätys korjaantui siis lukemiin 49,8a. Viime vuonna poniruhtinattaren avausmatkalla tamma sijoittui toiseksi, mutta laukkasi hylkäykseen toisella osamatkalla.

Kumlaby Mandelblom

Kumlaby Mandelblom saapuu Turkuun puolustamaan viimevuotista poniruhtinattaren titteliään. Myös Kumlaby Mandelblom onnistui alittamaan 1.50-rajan ensimmäistä kertaa SM-lähdössä, jossa se nappasi hopeaa ajalla 47,9a.

Goldenwild’s Night Wind

Goldenwild’s Night Wind on tänä vuonna parantanut vanhempien tammojen volttilähdön SE-tulosta aikaan 50,5. Viime vuonna tamma ei osallistunut poniruhtinatar-kilpailuun, mutta vuonna 2020 poni kävi hakemassa kokemusta pääkilpailusta.

H.G. Loreen

H.G. Loreen voitti poniruhtinattaren tittelin Vermon Ponikuninkuusraveissa vuonna 2021. Viime vuonna poni ei ollut mukana Ponikuninkuusraveissa ja jäi loppuvuodesta pitkälle tauolle. Tamma palasi tauolta viime sunnuntaina Riihimäellä ollen toinen ponien Riihimäki Grand Prix’ssa.

Amazon

Amazon voitti kolme kertaa peräkkäin vuosina 2017-2019 poniruhtinattaren tittelin. Sen lisäksi ponilla on lukuisia muitakin suurkilpailuvoittoja kuten PoniTammavaltikan, Poni-Kymin ja monten Suomen mestaruuden voitot.

 

Hanna Närhinen