Edellisvuosien ponikuninkaallisia

Ponikuninkaallisia kautta aikojen

Vuonna 2005 ponikuninkaallisten seppeleet veivät Golda Apache ja Caiza.

2005 ajettiin ensimmäiset ponikuninkuusravit, joissa parhaiksi palkittiin ansaitusti supertähti Golda Apache ja kolme perättäistä Suomen Mestaruutta voittanut Caiza. Caizalle kuningattaren seppele oli ainut laatuaan, mutta Golda Apachelle kuninkaan seppele oli vasta ensimmäinen.

2006:

Vuonna 2006 ponikuninkaallisiksi ylsivät huippuponi Golda Apache ja huippuvireinen Ruskelan Peppi P.
Golda Apachelle titteli oli jo toinen ja kruunauksen aikaan 11-vuotiaalle Ruskelan Peppi P:lle ensimmäinen. Huippuponien ohjastajina toimivat Juho Ihamuotila ja Jenni Kaija, jotka molemmat ovat jo siirtyneet menestyksekkäästi ohjastamaan hevosia.

2007:

2007 Golda Apache nouti jo kolmannen seppeleensä ponikuninkuusraveista, mutta kuningattaren valta vaihtui jälleen ja vuoroon tuli Sonata, jota ohjasti toisena päivänä Joni-Petteri Irri ja toisena päivänä jo yhden seppeleen Ruskelan Peppi P:llä voittanut Jenni Kaija. Myös Golda Apachen kärryillä oli vuonna 2007 tapahtunut vallanvaihdos, kun Juho Ihamuotilan sisko, Sanni Ihamuotila ohjasti ponin kuninkuuteen. Golda Apachelle seppele oli kolmas peräkkäinen, mutta ei vieläkään viimeinen.


2008:

Valta raviponivaltakunnassa vaihtui sekä kuninkaan että kuningattaren osalta vuonna 2008. Kuninkuuden voitti Nearly Perfect, joka oli jo edellisenä vuonna kovin lähellä saavutusta. Kuningattaruuden puolestaan voitti Ferreo Anemone. Molemmille poneille seppeleet olivat ensimmäiset. Ohjastajina toimivat Fanny Suomela (Nearly Perfect) ja Milla Ekoluoma (Ferreo Anemone).

2009:

Nearly Perfect toisti temppunsa vuoden takaa ja voitti ponikuninkaan seppeleen. Kuningatarten puolella valta puolestaan vaihtui taas ja seppeleen vei Zilvia. Fanny Suomela taiteili Nearly Perfectin jälleen voittoon, ja Zilviaa ohjasti Santtu Raitala, joka myöhemmin siirtyi ohjastamaan hevosia. Santtu Raitala on tällä hetkellä ammattikuski, jolle on kertynyt yli 5000 ajettua ravilähtöä.

2010:

Valta ponivaltakunnassa vaihtui taas täysin, kun vuonna 2010 kuninkaan seppeleen nappasi Ekslätts Flying Star ja kuningattaren tittelin Smedens Starlet. Molemmille seppeleet olivat luonnollisesti ensimmäiset, kuin myös kuskeille Mirka Kemilälle (Ekslätts Flying Star) ja Tessa Länsimäelle (Smedens Starlet).

  

2011:

Kolmen välivuoden jälkeen ponikuninkaiden valta palasi takaisin tuttuihin kavioihin, nimittäin Golda Apachelle. Myös kuningatar oli jo ennestään yhden seppeleen voittanut Ferreo Anemone. Molemmilla poneilla oli tapahtunut kuskinvaihdos edellisiin seppeleisiin verraten, sillä Golda Apachea ajoi Ihamuotiloista nuorin, Liisa ja Ferreo Anemonea ohjasti Anni Hämäläinen.

2012:

Vuonna 2012 ponivaltakuntaan nousi taas täysin uusi kuningaspari, nimittäin kuninkaaksi kruunattiin Exas ja kuningattareksi Pomona II. Ohjastajina toimivat Ida-Maria Tammela (Exas) ja Mats Havulehto (Pomona II). Tästä parista molemmat ovat voittaneet tittelinsä vain kerran, mutta Pomona II:lla ja Mats Havulehdolla on mahdollisuus uusia temppu tänä vuonna Killerillä.

2013:

Ponivaltakunnan hallitsijat vuonna 2013 olivat Ekslätts Sacrifice ja Zilvia. Zilvialle seppele oli jo toinen laatuaan, mutta ohjastajana vuonna 2013 toimi Riku Rikala. Nikö Kärnä ohjasti Ekslätts Sacrificea ja on myöhemmin siirtynyt jo ohjastamaan hevosia. Ekslätts Sacrifice on juossut vain yhden ponikuninkuuden, mutta sillä on mahdollisuus juosta toinen vielä tänä vuonna, tosin eri ohjastajan kanssa.

2014:

2014 kuninkaaksi kruunattiin Broängens Ghosakrama ja kuningattareksi Missil. Ohjastajina toimivat Saana Tuuri (Broängens Ghosakrama) ja Sara Niemi (Missil). Broängens Ghosakramalla on mahdollisuus uusia ainut kuninkuutensa vielä tänä vuonna Killerillä.

2015:

Ponivaltakunnassa valta vaihtui jälleen vuonna 2015, kun kuninkaaksi kruunattiin Keiju-Prinssi ja kuningattareksi Mimmi VI. Ohjastajina toimivat Julia Kiukas (Keiju-Prinssi) ja Viivi Mattinen (Mimmi VI). Mimmi VI osoitti lähestulkoon ylivoimaa vuonna 2015, se nimittäin voitti lähes kaikki lähtönsä tuona vuonna.

2016:

Goldenwild's Sammy ja Uutelan Amarilla ovat vuoden 2016 kuninkaalliset. Kuninkaaksi kruunattua Goldenwild's Sammyä ohjasti Melissa Melkko ja kuningatarta Uutelan Amarillaa Fanni Klementti.

2017: Vuoden 2017uudet kuninkaalliset kruunattiin Jyväskylän Killerillä. Ponikuningattareksi venyi hienoilla suorituksilla Pearl Cloud ja ponikuninkaaksi nousi takamatkoistakin huolimatta Thorvald. Poniruhtinattareksi piti lauantain jäljiltä Amazon ja ruhtinaaksi nimettiin Miniatyr.